Oprema i kadar za Ditu: Obnovljena saradnja fabrike deterdženata i Tuzlanske pivare

by admin
| 13:05

Nizu preduzeća koja su nedavno uspostavila ili obnovila saradnju sa tuzlanskom Fabrikom deterdženata Dita priključila se i Tuzlanska pivara. Jučerašnjim sastankom uprave Tuzlanske pivare i predstavnika radnika Dite dogovorena je saradnja u vidu ustupanja opreme i stručnog kadra, potrebnih za uspostavljanje normalnog proizvodnog procesa u ovom probuđenom prijeratnom gigantu – piše Oslobođenje.

– Pivara je godinama imala dobru saradnju sa Ditom i sad to želimo obnoviti. Mi smo spremni da u potpunosti podržimo Ditu, da joj ustupimo svoju opremu i stručni kadar, kako bi Dita prevazišla probleme oko održavanja, ali i kad je u pitanju uspostavljanje normalnih proizvodnih tokova, kazao je direktor Tuzlanske pivare Fahrudin Salihović.

Pored ovoga, čim se stvore preduslovi za proizvodnju, Tuzlanska pivara će od Dite nabavljati industrijski deterdžent, koji se koristi u svakodnevnom procesu proizvodnje pivarinih proizvoda.

– U vrijeme kad je Dita tek počela sa radom, Pivara joj je bila velika odskočna daska. Mi smo se tada susreli se s novim proizvodima, industrijskim deterdžentima i nismo mnogo znali oko toga. Međutim, Pivara nam je pomogla, ustupila nam svoje laboratorije i mi smo krenuli. Nadam se da će i ova saradnja polučiti slične rezultate, kazao je Nedžad Gavranović, rukovodilac prodaje i nabave u Diti.

S obzirom da je Tuzlanska pivara u direktnom kontaktu sa mnogim proizvođačima unutar BiH, direktor Salihović je obećao i da će posredovati između Dite i potencijalnih interesanata za industrijske deterdžente.

– Uvijek smo imali dobru saradnju sa Pivarom i dugo smo bili partneri. Ovo je od posebnog značaja zato što se radi o saradnji domaćih preduzeća, a korist od toga je obostrana, ali i višestruka. Ovim pomažemo cijeloj bh. privredi, napomenuo je predsjednik Sindikata Dite Dževad Mehmedović.

Direktor Tuzlanske pivare je kazao i kako je ovo najbolji način da se podstakne domaća proizvodnja.  Favoriziranjem domaćih proizvoda, kako je rekao Salihović, pomaže se domaćoj privredi i svojim ljudima.

– Ne smijemo dozvoliti da nam se privredna društva prvo ugase, pa da se tek onda probudi svijest ljudi. Svih ljudi.  Ovakva saradnja će to spriječiti, a nadam se podstaći i ostale privredne subjekte, ali i obične ljude da počnu favorizovati domaću proizvodnju, dodao je Salihović.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.