Ljekarska komora TK: Sastanak sa predstavnicima farmaceutskih kompanija

by admin
| 13:08
3004_sastanak_farmaceuti

U prostorijama Ljekarske komore Tuzlanskog kantona upriličen je radni sastanak sa predstavnicima farmaceutskih kompanija koje djeluju u našoj zemlji, sa akcentom na tuzlansku regiju, u cilju daljeg unapređenja rada i saradnje.

Ovom prilikom prisutnima je predstavljen novi oblik edukacijskog usavršavanja putem interneta (e-learning) koji je namjenjen članovima Komore TK. Ovaj vid edukacije omogućava ljekarima da sami odaberu mjesto i vrijeme usavršavanja te da isti realizuju uz pomoć multimedije. Riječ je projektu koji tek treba da zaživi, a koji će se realizovati uz podršku edukacijskog centra pri BIT Centru čiji su stručnjaci prezentovali način njegovog rada.

Predsjednik Komore doc. dr. Haris Huseinagić,  upoznao je prisutne i sa aktivnostima koje se sprovode u cilju pružanja dodatnih edukacijskih projekata u uslovima koji su maksimalno prilagođeni njihovoj realizaciji.

Na sastanku je razgovarano i o većem stepenu etike koja se mora poštovati u radu farmaceutskih zastupnika i ljekara, o čemu se u javnosti često stvara iskriljvena slika upravo iz nedovoljne posvećenosti etičkim normama. O svemu navedenom biće govora i na narednom sastanku koji je planiran početkom juna ove godine.

(Tuzlainfo/LJKTK)