MUP TK: Pojačane aktivnosti i kontrole za prvomajski praznik!

by admin
| 6:27
0101_muptk

Povodom nastupajućeg prvomajskog praznika, te očekivanog i povećanog okupljanja građana na otvorenim i zatvorenim prostorima, policijski službenici Uprave policije MUP TK-a će, i pored složene materijalne situacije u kojoj obavljaju svoje poslove i zadatke, provesti pojačane preventivno – represivne aktivnosti – saopšteno je iz MUP-a TK.

Dodatni angažman će uključivati puno profesionalno i dodatno angažovanje, a sve u cilju održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, sigurnosti saobraćaja, te što efikasnije zaštite lične i imovinske sigurnosti građana.

U navedenom periodu pojačane aktivnosti policije provodit će se kroz: dodatno angažovanje službenika policije na mjestima većeg okupljanja građana, pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, dodatno angažovanje kriminalističke policije u cilju sprečavanja i suzbijanja kriminalnih aktivnosti, punu operativnost Operativnog centra MUP TK-a, kao i zajedničko djelovanje općinskih, kantonalnih i dr. službi.

– S tim u vezi, pozivamo građane da se ponašaju odgovorno, te da svojim ličnim primjerom utiču na opšte stanje sigurnosti i time daju svoj doprinos da predstojeći praznik protekne u najboljem redu. Takođe, napominjemo da su građanima na raspolaganju otvoreni telefonski brojevi MUP-a TK 122 ili 035 250 – 673 (Operativni centar) – istakli su u MUP-u TK.

(TI)