Vlada TK: Plate budžetskim korisnicima do 1. maja, ministrica Bijedić podnijela ostavku!

by admin
| 15:23
0101_vlada_tk

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je danas na vanrednoj sjednici odluku da plaće za mart svim budžetskim kornicima budu isplaćene do 1. maja.

– Vlada je donijela Odluku o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda u Odluci o privremenom finansiranju Tuzlanskog kantona za period 01.01.2013. do 31.03.2013. godine i dala saglasnost na Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o odobravanju sredstava u operativnom planu Budžeta Tuzlanskog kantona za period januar – mart 2013. godine, što su preduslovi za obračun i isplatu plata za mjesec mart i naknade za ishranu budžetskih korisnika, saopćeno je iz Vlade.

Osnovica za obračun plata budžetskih korisnika za mjesec mart ove godine utvrđena je u iznosu od 380,25 KM, a naknada za ishranu iznosi 8 KM po izrađenom danu, odlučila je na danas održanoj 32. vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona.

Prije današnje sjednice minisitrica finansija Alisa Bijedić podnijela ostavku.

Kako biše Bportal, ministrica Bijdić, naime, nije željela da potpiše isplatu martovskih plaća prema Odluci i privremenom finansiranju, jer prema mišljenju Federalnog ministartva finansija to nije u skladu sa zakonom.

(TI)