Izrađuje se kantonalni daljinar: Prvi korak ka usklađivanju redova vožnje u TK

by admin
| 14:57
0901_brza_cesta
  •  
  •  
  •  
  •  

S ciljem izrade kantonalnog daljinara i minimalnih vremena vožnje na cestama Tuzlanskog kantona danas je u prostorijama Ministarstva trgovine turizma i saobraćaja održan sastanak Komisije za izradu ovog dokumenta neophodnog za izradu redova vožnje u unutrašnjem cestovnom prijevozu.

Nakon usvajanja, ovi dokumenti, koji će biti dio federalnog daljinara i minimalnih vremena vožnje na cestama FBiH, će biti obavezno primjenjeni kod prvog narednog usklađivanja autobuskih redova vožnji u unutrašnjem cestovnom prijevozu.

Inače, posljedni daljinar i minimalna vremena vožnje na cestama Federacije BiH se primjenjuje od mjeseca maja 1999. godine, te je evidentno da je u proteklom vremenskom periodu došlo do promjena demografske strukture stanovništva, broja vozila, stanja saobraćajne infrastrukture i objekata uz ceste, koje iziskuju dogradnju postojećeg transportnog sistema.

U izradu ovih dokumenta planirano je uključivanje stručnih lica iz federalnog ministarstva prometa i komunikacija, kantonalnog ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja kao i predstavnika svih trinaest općina na području našeg kantona, prijevoznika koji obavljaju linijski prijevoz putnika kao i predstavnika strukovnih udruženja koji djeluju u okviru kantonalne privredne komore.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.