Takmičarska komisija NS F BiH: Odluka o utakmici Branitelj-Sloboda prolongirana za ponedjeljak

by admin
| 13:38
2104_rodoc

Iako se danas u popodnevnim satima na društvenim mrežama i nekim portalima pojavila informacija da je Takmičarska komisija Nogometnog saveza F BiH prekinutu utakmicu Prve lige F BiH Branitelj – Sloboda, registrovala službennim rezultatom 0:3, donošenje odluke je prolongirano.

Sjednica Takmičarske komisije, koja je danas dugo raspavljala o ovoj utakmici, bit će nastavljena u ponedjeljak, kada bi trebalo da bude donesena konačna odluka.

– Komisija je raspravljala o prekinutoj utakmici 22. kola Prve lige FBiH: HNK “Branitelj” – FK “Sloboda”. Nakon uvida u izvještaje i dopunske izvještaje službenih lica i klubova sa utakmice Komisija je donijela zaključak da se zbog nepotpunih izjava zakazuje nova sjednica Takmičarske komisije NS FBiH koja će se održati u ponedjeljak 29.04.2013. godine. Također, službene osobe navedene utakmice obavezni su dostaviti decidne i detaljne dopunske izvještaje sa posebnim osvrtom na dešavanja na tribinama, terenu i službenim prostorijama  na poluvremenu utakmice, saopćeno je iz NS F BiH.

Inače, komisija radila u sastavu Mile Prusina- predsjednik, Medžid Gvozden- dopredsjednik, Marko Matanović- član i Najim Softić-član.

Utakmica Branitelj-Sloboda prekinuta je na poluvremenu pri rezultatu 0:0, kada su na teren u Rodoču kod Mostara stigli pripadnici navijačke grupe ‘Ultrasi’, koji su napali navijače i igrače Slobode.

(TI) / Foto by hercegovina.info