NSTK organizuje simpozij: Među gostima Ivica Osim i bh. reprezentativci!

by admin
| 10:46
2304_soocer
  •  
  •  
  •  
  •  

Tuzla će 18. i 19. maja 2013. godine biti domaćin simpozija „Rad sa omladinskim kategorijama u nogometu – teorijski i praktični aspekti“, u organizaciji Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona.

Planirano je da radni dio Simpozija počne u subotu, 18. maja u jutarnjim satima, u Hotelu Rudar, kada je predviđen teorijski dio, uz predavanja nekoliko vodećih bosanskohercegovačkih stručnjaka u oblasti nogometa i sporta općenito. Nakon svečanog otvorenja, oko 14.00 sati na stadionu Tušanj bit će proveden drugi dio Simpozija, kada će se kroz praktični dio učesnici upoznati sa novostima u nogometnoj praksi u svijetu. Za nedjelju, 19. maj planiran je revijalni turnir na Stadionu FK Sloboda.

– Organizacija jednog ovakvog simpozija od velikog je značaja za poboljšanje kvaliteta i razvoja nogometnog sporta na Tuzlanskom kantonu. Na ovaj način sudije i treneri iz nogometa imat će priliku da se edukuju i informišu o najnovijim pravilima i metodama rada. Cilj je i obezbjeđivanje uslova za nastavak dalje edukacije u nogometnom sportu za ove kategorije– istakao je Muhamed Avdić, predsjednik Nogometnog saveza TK, te dodao da će na simpoziju biti prisutna poznata lica iz bh nogometa:

– Očekuju se predstavnici Nogometnog saveza BiH i NS FBiH, od istaknutih imena očekujemo Ivicu Osima, zatim Elvedina Begića, predsjednika NS BiH, kao i neke reprezentativce BiH u nogometu – rekao je Avdić.

Rad simpozija bit će posvećen temama koje se bave radom sa mladim kategorijama na tuzlanskoj regiji ko što su igrači, sudije i treneri. Podršku organiziranju jednog ovakvog događaja koji je od izuzetne važnosti za nogomet i struku, dao je i Nogometni savez Bosne i Hercegovine. Pozvani predavači na Simpoziju su vodeći stručnjaci iz Bosne i Hercegovine.


(TI/BMG)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.