Pred utakmicu Sloboda – Spars: Sarajlije kažnjene 400 KM, promjenjena sudijska trojka!

by admin
| 7:30
1804_sloboda
  •  
  •  
  •  
  •  

Finalna serija dogiravanja za prvaka košarkaške A1 lige BiH, nakon treće utakmice koja je odigrana u Vogošći, došla je do tačke usijanja.

KK Spars je poveo sa 2:1 i to utakmici koja je obilovala nemilim scenama na tribina i hodnicima, gdje su od domaćih navijača verbalno napadnute čak i službene osobe.

U međuvremenu su iz Slobode uputili otvoreno pismo generalnom sekretaru KSBiH, protestvujući zbog „cirkusa“u finalnoj seriji, generalni sekretar odgovorio da nije nadležan za to takmičenje, promjenjeno je i delegiranje službenih lica, a sve zajedno je  dodatno zagrijalo atmosferu pred sutrašnji duel ove dvije ekipe u Mejdanu.

Komesar lige, Mirza Hatibović, zbog loše organizacije prošle utakmice kaznio je Spars sa 400 KM, a za četvrti susret promjenio i sudijsku trojku.

Naime, prvobitno je Zurapovića, koji je zajedno sa Bijedićem (Sarajevo) i Karovićem (Zenica) sudio prve tri utakmice, zamjenio Kunosićem. Naknadno je sudijska trojka u potpunosti zamjenjena, pa će sutrašnju utakmicu (od 19 sati) suditi trojka iz Zenice (Karović-Avdić-Pripoljac).


U uzavreloj atmosferi, ekipa Adnana Hodžića sutra mora pobjediti, a dali će im dodatni pritisak olakšati ili otežati put do cilja, vidjet ćemo…

Tuzlainfo / A. V./

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.