Školska prvenstva u malom nogometu: Najbolji OŠ Tušanj i Građevinska škola!

by admin
| 18:38
1904_tusanj

Finalni turnir Općinskih školskih prvenstava u malom nogometu za osnovne i srednje škole održan je danas u maloj dvorani SKPC „Mejdan“. U konkurenciji osnovnih škola sastale su se najbolje ekipe iz četiri kvalifikacijske grupe.

OŠ „Tušanj“ je u konkurenciji osnovaca pokazala najviše i zasluženo osvojila prvo mjesto pobjedivši u polufinalu ekipu OŠ „Miladije“ sa 4:1 i ekipu OŠ „Slavinovići“ u finalu rezultatom 7:0.

Drugoplasirana ekipa OŠ „Slavinovići“ je do finala došla pobjedom protiv ekipe OŠ „Bukinje“ rezultatom 5:1.  Ekipa OŠ „Miladije“ poslije poraza u polufinalu od ekipe OŠ „Tušanj“ je smogla snage da sa 9:8 savlada ekipu OŠ „Bukinje“ u utakmici koja je odlučivala o trećoj poziciji.

Finalnom turniru prethodila je grupna faza, kroz koju je prošla 25 osnovna škola iz Tuzle.

U konkurenciji srednjih škola sastale su se najbolje ekipe iz tri kvalifikacijske grupe.

Malonogometna ekipa Građevinske škole osvojila je prvo mjesto. U polufinalnoj utakmici protiv Saobraćajne škole igrali su 2:0 dok su u finalu savladali ekipu Medicinske škole na penale sa rezultatom 3:2, dok je u regularnom dijelu rezultat je bio 2:2.

Drugoplasirana ekipa Medicinske škole je do finala došla pobjedom protiv ekipe Gimnaziju Meša Selimović rezultatom 2:0.
Gimnaziju Meša Selimović u utakmici za treće mjesto savladala ekipu Saobraćajne škole sa rezultatom 1:0.

Finalnom turniru prethodila je grupna faza, kroz koju je prošlo 15 srednjih škola iz Tuzle.

Sportski savez Općine Tuzla, zahvaljuje se pokrovitelju Općini Tuzla, sponzoru BH Telecom dd Sarajevo Direkcija Tuzla i „Gradskom i prigradskom saobraćaju“ Tuzla, koji su podržali ovako važan projekat i bez kojih se isti ne bi mogao organizovati i sprovesti na potrebnom nivou.

Općinska školska prvenstva u malom nogometu dio su programa Malih olimpijskih igara koje organizuje Sportski savez Općine Tuzla.
Osim malog nogometa do sada su održana i prvenstva osnovnih i srednjih škola u odbojci i košarci, dok su atletska prvenstva na rasporedu 23. aprila 2013. godine na Stadionu „Tušanj“.

(Tuzlainfo / Sportski savez Općine Tuzl