UNICEF u posjeti MUP-u TK: Smanjen broj krivičnih djela maloljetničke delinkvencije

by admin
| 10:17
1704_mup_i_unicef
  •  
  •  
  •  
  •  

Ministar unutrađnjih poslova TK Amir Husić sastao se jučer sa delegacije UNICEF-a koju je predvodila Florence Bauer predstavnica UNICEF-a u BiH, predstavnikom Ministarstva pravosuđa i uprave Vlade TK-a, direktorom Disciplinskog centra za maloljetnike TK-a i predstavnika Biroa za ljudska prava Tuzla.

Prema riječima ministra Husića smanjen je broj krivičnih djela iz oblasti maloljetničke delinkvencije za oko 18%  u predhodnoj godini, kao što je smanjen broj maloljetnih izvršilaca krivičnih djela za oko 22%, što je rezultat zajedničkog rada MUP-a TK-a sa nevladinim i vladinim sektorom, posebno u pogledu preventivnog djelovanja na suzbijanju ove vrste krivičnih djela.

Predstavnici UNICEF-a su izrazili svoju zahvalnost učešćem MUP-a TK-a u projektima koje finansira UNICEF, a koji se tiču maloljetničkog prestupništva.

Nakon sastanka je upriličena i posjeta prostoriji za ispitivanje maloljetnih počinioca krivičnih djela koja se nalazi u PU Tuzla, a koja je obnovljena i opremljena zahvaljujući novčanim sredstvima UNICEF-a.

(Tuzlainfo/MUP TK)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.