„Ljeto u Tuzli 2013.“: Prijedlozi programa i manifestacija se dostavljaju do 17. aprila

by admin
| 5:37
folk
  •  
  •  
  •  
  •  

Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Općine Tuzla, još početkom aprila je raspisala Javni poziv  za sufinansiranje programa kulturnih manifestacija javnih ustanova, javnih preduzeća,  udruženja i fondacija  u okviru manifestacije „Ljeto u Tuzli“ u 2013.godini.

Prijedlozi programa kulturnih manifestacija za dodjelu finansijskih sredstava za sufinansiranje manifestacija u okviru manifestacije „Ljeto u Tuzli“ se mogu dostaviti do srijede 17. aprila, a na Javni poziv mogu se prijaviti javne ustanove i javna preduzeća u kulturi, udruženja i fondacije i druga pravna lica koja obavljaju djelatnost iz područja kulture.

Pravo na korištenje sredstava mogu ostvariti Korisnici koji imaju odgovarajući stručni kadar za realizaciju predloženi h manifestacija.

Programi se koji se predlažu treba da se odnose na književne, pozorišne, muzičko- scenske, plesne i likovne manifestacije, promociju mladih u kulturi i urbanu kulturu, muzičke festivale, manifestacije koje afirmišu kulturu i tradiciju Tuzle, manifestacije ko je doprinose očuvanju kulturno-istorijskog i prirodnog naslijeđa, manifestacije u cilju promovisanja kreativne industrije u Tuzli, manifestacije kulturno umjetničkog amaterizma, manifestacije koje podstiču međunarodnu i međugradsku kulturnu saradnju, te obilježavanje značajnih datuma i godišnjica u oblasti kulture.

Sve dodatne informacije o načinu i postupku učešća u Javnom pozivu, mogu se dobiti u  Službi za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Općine Tuzla.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.