Mljekara Tuzla: Posjeta predstavnika Ministarstva razvoja i poduzetništva TK

by admin
| 12:21
1104_mljekara
  •  
  •  
  •  
  •  

Predstavnici Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona i Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) posjetili su preduzeće Prerada i promet mlijeka (PPM) d.d. Tuzla.

Prilikom posjete sa direktorom ovog preduzeća Andrejem Teražom razgovarali su o iskustvima poslovanja u BiH, preprekama i problemima na koje je preduzeće nailazilo u poslovanju te planovima za budućnost.

Posjeta je realizirana u okviru Aftercare programa za 2013. godinu kroz saradničku mrežu za postinvesticionu podršku stranim investitorima u BiH.

Stvaranje saradničke mreže za rad i postinvesticionu podršku stranim investitorima u zemlji koju čine Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) kao koordinator aktivnosti, nadležne institucije FBiH, kantona i općina, predviđena je ugovorom o saradnji između Vijeća ministara BiH i Međunarodne finansijske korporacije (IFC) na projektu poboljšanja poslovnog okruženja u BiH, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona.

(TI)


 

Informacija kreirana u sklopu projekta kojeg finansira Vlada Tuzlanskog kantona

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.