Ko obmanjuje javnost u TK: Amandmana skupštinske većine nema u Zakonu o izvršenju budžeta!

by admin
| 14:49
2803_klix
  •  
  •  
  •  
  •  

Zastupnici iz nove parlamentarne većine u Skupštini Tuzlanskog kantona osuđuju SDP-ov najnoviji pokušaj prevare budžetskih korisnika, ovoga puta urađen preko smijenjene Vlade TK, navodi se u saopćenju stranaka i zastupnika nove parlamentarne većine u TK.

– Naime, taj je instrument SDP-ovog tlačenja ogromne većine građana u Tuzlanskom kantonu, preko svoga prvog čovjeka Seada Čauševića, neistinito izvijestio javnost da je usvojio sve amandmane zastupnika iz parlamentarne većine. Istina je posve drugačija, ni jedan spomenuti amandman nije se našao u Zakonu o izvršenju budžeta. To samo znači da su SDP-ovi prvaci žestoko obmanuli javnost, ali i znači da je SDP naumio po svaku cijenu potrošiti javne novce u svome interesu. Najoštrije osuđujemo očitu nakanu SDP-a da ucjenama dođe do budžeta a onda da ga cijelog spiska u idućih mjesec, dva, dok se u prilici još otimati, navodi se u saopćenju.

Osim toga, dodaje se, SDP zloupotrebljavajući hrvatski vitalni nacionalni interes za blokadu cijelog Tuzlanskog kantona i na takav način ucjenjujući borce, poljoprivrednike, nastavnike, policajce, medicinske radnike… nastavlja bjesomučnu sječu nepodobnih kadrova gdje god to može, i to bez ikakvih kriterija i mimo svih zakona.

– To što je SDP-ovoj smijenjenoj Vladi, u trenutku najveće blokade TK, najvažniji posao uhljebiti svoje ljude, samo govori o moralnom krahu te garniture. To je još jedan od razloga zašto su morali već otići. Pozivamo SDP da prestane s tom vrstom nelegalnosti, da prestane s kršenjem Zaključaka Skupštine Tuzlanskog kantona, te još jednom upozoravamo da su sva imenovanja, postavljenja i zapošljavanja u Tuzlanskom kantonu nakon 13. marta ove godine nelegalna. Upozoravamo i sve učesnike u tim nelegalnim aktivnostima na zakonsku odgovornost. Posve odgovorno i u općem interesu za cijeli Tuzlanski kanton, u ime dvije trećine birača koji su nam dali povjerenje, pozivamo SDP da prestane s blokadom, da prestane sve građane u TK držati kao taoce, zaključuje se u saopćenju.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.