Ništa od Tušnja: Olimpic se vraća na Otoku

by admin
| 9:36
0605_olimpic

Predstavnici Javnog preduzeća ”LOKOM” čiji je vlasnik i osnivač Općina Novi Grad Sarajevo i Fudbalski klub Olimpic iz Sarajeva potpisali su ugovor o korištenju stadiona ”Otoka”. 

Tim povodom, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, predsjednik FK Olimpic Nijaz Gracić i predstavnici Policijske stanice Novi Grad obišli su teren i prostorije stadiona ”Otoka”. 

– Drago nam je da su predstavnici FK Olimpic ipak prepoznali prednosti koje pruža Općina Novi Grad. S druge strane, vjerujem da svi mi možemo biti ponosni na činjenicu da naša Općina ponovno ulazi u ”klub” onih koji imaju nogometne premijerligaše. Radujemo se budućim sportskim uspjesima Olimpica, kao i činjenici da ćemo kroz rad ovog sporstkog kluba imati manje djece na ulici a više na sporstskim terenima – kazao je Efendić. 

Olimpic je odigrao jednu utakmicu Premijer lige BiH na tuzlanskom stadionu ”Tušanj”, na kojem je trebao nastupati tokom cijelog proljetnog dijela sezone 2012./13. Olimpic proteklih mjeseci nije igrao na stadionu ”Otoka” zbog neisplaćenih obaveza iz 2012. godine za odigrane utakmice na stadionu. 

Predstavnici LOKOM-a i Olimpica sporazumno su dogovorili način isplate preostalog duga i definisali nove uvjete korištenja stadiona.
Potpisivanjem ugovora, Fudbalski klub Olimpic će moći koristiti stadion ”Otoka” u svrhu održavanja treninga i odigravanja zvaničnih utakmica za seniore, juniore i kadete, utvrđenih prema rasporedu Nogometnog saveza BiH, saopćeno je iz Općine Novi Grad. 

Prema Gracićevim riječima, Olimpic je prvi put naišao na podršku matične Općine.

– Drago mi je da smo naišli na podršku i razumijevanje općinskog načelnika. Vratili smo se na Otoku jer je to naš dom. To je bila želja i naših igrača koji ne žele igrati na drugim stadionima, jer Otoku doživljavaju svojim terenom – rekao je Gracić. 

Narednu zvaničnu utakmicu na stadionu ”Otoka” Olimpic će odigrati protiv Veleža u subotu, 6. aprila, a utakmici će prisustvovati i načelnik Efendić.

(fena)