Nova jeftina linija sa Aerodroma Tuzla: Od 15. juna letovi i za Basel!

by admin
| 15:31
2803_wiz_air
  •  
  •  
  •  
  •  

Od mjeseca juna svi zainteresirani će sa Tuzlanskog aerodroma, osim za Malme u Švedskoj, moći letjeti i za Basel u Švicarskoj. Naime, WizzAir je, otvarajući novu rutu iz Tuzle za Bazel, objavio danas uspostavljanje druge linije preko Međunarodnog Aerodroma Tuzla. Prvi let zakazan je za 15. juni 2013 godine, saopćeno je iz Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK.

Letovi za Basel su planirani dva puta sedmično, utorkom i subotom, a cijena karte u jednom smjeru uključujući takse i trošak rezervacije iznosi 27,99 eura.

„Zahvaljujući Wizz Airu, smatramo da će šira regija profitirati u oblasti privrede i turizma zahvaljujući uspostavljenim linijama prema Švedskoj i Švicarskoj. Presretni smo vidjeti odaziv tržišta Bosne i Hercegovine i očekujemo da ćemo prevesti više od 60,000 putnika preko aerodrome Tuzla u prvoj godini operacija. Nadamo se da će uspostavljene linije prema Švedskoj i Švicarskoj pomoći razvoju privrede i turizma, te otvaranju neophodnih novih radnih mjesta.“, rekao je Daniel de Carvalho, Direktor Korporativnih Komunikacija WizzAira.

„Ovakvo brzo otvaranje i druge avio linije sa Međunarodnog aerodroma Tuzla pokazuje da smo potencijal aerodroma dobro procijenili i valorizovali, te da smo u saradnji sa upravom Aerodroma poduzeli prave korake ka revitalizaciji aerodroma. Nakon uspostave ovih letova, očekujemo da ćemo u narednom periodu dogovoriti i otvaranje avio linija na druge destinacije, kao i dodatne aktivnosti na razvoju kargo saobraćaja, čime bi smo dali dodatni doprinos razvoju privrednih potencijala Tuzlanskog kantona“ riječi su ministra trgovine, turiza i saobraćaja Senaida Hadžića.

Generalni direktor aerodroma Tuzla Ever Jukanović ističe da ”Aerodrom u WizzAiru vidi jakog partnera za razvoj saobraćaja i otvaranje novih radnih mjesta”.

“Međunarodni Aerodrom Tuzla pozdravlja otvaranje dvije međunarodne jeftine destinacije za Malmo i Bazel posebno zbog potencijalnog razvoja turizma naše regije!”, kazao je Jukanović.

Inače, WizzAir je najveći niskotarifni avioprijevoznik u Centralnoj i Istočnoj Europi koji ima flotu od 40 aviona tipa Airbus 320.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.