Školska prvenstva u košarci: Najbolje ekipe Gimnazije Meša Selimović i Medicinske škole

by admin
| 16:25
0404_kos_gim
  •  
  •  
  •  
  •  

Na danas održanom finalnom turniru u košarci u Maloj dvorani SKPC „Mejdan“ pred oko 500 gledalaca, uglavnom tuzlanskih srednjoškolaca, sastale su se po dvije prvoplasirane ekipe iz dvije kvalifikacijske grupe u konkurenciji omladinki i omladinaca.

Takmičenje po grupama održano je u periodu od 28.marta do 3. aprilaa  učestovalo je 14 ekipa u muškoj i 9 ekipa u ženskoj konkurenciji.

Učenici Gimnazije Meša Selimović osvojili su prvo mjesto Općinskih prvenstava srednjih škola u košarci. Na putu do uspjeha ostvarili su tri pobjede u kvalifikacijskoj grupi i dvije pobjede na finalnom turniru. U prvoj utakmici finala nadigrali su Behram-begovu medresu rezultatom 36:6, dok su u finalu savladali ekipu Ekonomsko-trgovinske škole sa rezultatom 50:34. Drugoplasirana ekipa Ekonomske škole, u prvom susretu je savladala Saobraćajnu školu sa rezultatom 43:14, dok je za treće mjesto ekipa Saobraćajne škole savladala ekipu Behram-begove medrese rezultatom 27:25.

Kod košarkašica u prvoj utakmici ekipa KŠC „Sveti Franjo“ je slavila protiv Gimnazije Meša Selimović rezultatom 17:14, u drugoj je Medicinska škola sa 17:11 savladala Ekonomsko-trgovinsku školu, u utakmici za treće mjesto ekipa Gimnaziju Meša Selimović slavila je protiv ekipe Ekonomsko-trgovinske škole rezultatom 18:17.

U finalnoj utakmici Medicinska škola savladala je KŠC „Sveti Franjo“ sa rezultatom 25:7 .

Dvije najbolje plasirane ekipe u svakoj kategoriji nastavljaju takmičenje na kantonalnom nivou.

Pokrovitelj cjelokupnog programa Malih olimpijskih igara je Općina Tuzla, sponzori BH Telecom dd Sarajevo Direkcija Tuzla i  GIPS Tuzla a organizator je Sportski savez Općine Tuzla.

Općinska školska prvenstava nastavljaju se u utorak kada je na programu prvenstvo u malom nogometu za osnovce. Kvalifikacijske utakmice se igraju u na otvorenim terenima osnovnih škola u periodu od 09.04. do 12.04.2013. godine, dok je finalni turnir  planiran za četvrtak, 18.04.2013. u SKPC „Mejdan“

(Tuzlainfo / SS Općine Tuzla)


Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.