Među najboljim u BiH: Općini Tuzla još jedna nagrada Beacon sheme

by admin
| 15:15
0204_beacon

Na svečenoj ceremoniji proglašenja najboljih lokalnih zajednica u VII krugu Beacon šeme BiH održanoj danas u Brčkom, Općina Tuzla je proglašena dobitnikom  priznanja Beacon scheme u BiH i tom prilikom je načelniku Općine Tuzla, Jasminu Imamoviću dodjeljena nagrada – Beacon status za najuspješniju općinu u BiH u oblasti „Energetska efikasnost u zgradarstvu – rekonstrukcija omotača zgrade“.

Općina Tuzla je do sada osvojila tri Beacon statusa, i to 2006.godine za najbolje rezultate u BiH u oblasti malih i srednjih preduzeća i poduzetništva, 2010 godine Beacon status za oblast „Turistički potencijali u funkciji lokalnog razvoja“ i 2011. godine za najbolje rezultate u BiH u oblasti ”Priprema i upravljanje projektima Evropske unije”.

U okviru sedmog kruga Beacon sheme, Općina Tuzla je uzela učešće u takmičenju i u

– Ova nagrada i ovo priznanje nam je od iznimne važnosti i ujedno nam je, kao odgovornoj lokalnoj samoupravi, veliki izazov za stalno usavršavanje u ovoj oblasti kako bi zadržali poziciju lidera u oblasti energetske efikasnosti na području cijele BiH, ali i šire. U narednom periodu, kao Općini koja nosi Baeacon status, predstoji nam obaveza širenja pozitivnih iskustva i dobre prakse sa drugima”, istakao je Općinski načelnik, Jasmin Imamović na svečanoj ceremoniji dodjele BEACON priznanja.

(TI)