Edukacija stručnjaka u TK: Prevencija seksualnog zlostavljanja u djetinjstvu

by admin
| 12:27
0204_seminar
  •  
  •  
  •  
  •  

U okviru projekta „Prevencija seksualnog zlostavljanja u djetinjstvu“ Ministarstvo za rad socijalnu politiku i povratak TK je u saradnji sa JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja i Centrom za edukaciju i humani razvoj „Amica EDUCA“ jučer započeo edukacijski ciklus na temu „Seksualno zlostavljanje u djetinjstvu“.

Seminar ima za cilj pružiti podršku profesionalcima koji rade sa djecom i odraslim kako bi stekli više samopouzdanja i mogli u svom okruženju prepoznati žrtve seksualnog zlostavljanja i pružiti im adekvatnu pomoć.

Učesnici će imati priliku da steknu uvid u sam proces koji se odvija u klijentu kao i u vlastite procese. Radit će na temama: „Priča“ i ono što ona izaziva u nama, adaptacija: krivnja i sram, nedostatak granica i samouništenje, transfer i kontratransfer, otpor i izbjegavanje, ponovna izgradnja vlastitog identiteta, te obnovljen imidž čovjeka-žene.

Učesnici seminara, stručni zaposlenici iz Centara za socijalni rad, JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja, Dječijeg sela Gračanica i Fondacije Selo mira Turija će tokom aprila, maja i oktobra pohađati predavanja i učestvovati radionicama, nakon čega će im biti uručeni certifikati.

(Tuzlainfo/Vlada TK)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.