Podizanje nivo zdravstvene usluge za pacijente u TK: Škola ultrazvuka abdomena

by admin
| 11:23
0204_ljekarska_komora
  •  
  •  
  •  
  •  

Dvanaesta bazična škola ultrazvuka abdomena i prva u 2013. godine jučer je počela sa radom i to sa 10 kandidata sa područja cijele Bosne i Hercegovine. Iznimno velik interes kandidata te rad koji se bazira na praksi i slučajevima koji su česti u svakodnevnom ljekarskom pozivu, ono su što ovu školu izdvaja od sličnih.

Ljekarska komora Tuzlanskog kantona, kao i tuzlanski dom zdravlja sa poliklinikom „Dr. Mustafa Šehović“ koji stoje iza organizacijskog dijela ovog edukativnog skupa zadovoljni su što će kroz jednomjesečnu edukaciju ljekari u svojim radnim jedinicama podići nivo zdravstvene usluge za pacijente. Voditelj škole je prof. dr. Slavica Beneš – Mirić.

Škole ultrazvuka koje su dosada održane doprinjele su značajno boljem radu ustanova iz kojih su polaznici dolazili i taj trend se nastavlja istakao je pomoćnik direktora Prim.dr.Suad Bijedić na prijemu za nove polaznike. Program je sveobuhvatan i polaznike škole vodi kroz kompletnu utrazvučnu dijagnostiku od metoda pregleda,patoloških promjena,do dijagnoze.

Po završetku ove edukacije planirana je i Škola ultrazvuka dojke.

(Tuzlainfo/Ljekarska komora TK)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.