Okretali se „pod ručnom“ pred zgradom MUP-a TK: Pijano društvo prenoćilo u policijskoj stanici!

by admin
| 22:10
0101_muptk
  •  
  •  
  •  
  •  

Kako je navedeno u informaciji MUP-a TK, prošlog petka u večernjim satima na raskrsnici ispred te institucije, vozač “Peugeot”-a je sa „veselim društvom“ u nekoliko navrata upotrebom ručne kočnice okretao vozilo u krug, stvarajući prekomjernu buku pri čemu je ugrožavao učesnike u saobraćaju.

Ubrzo nakon što su sve patrole policije na terenu upoznate sa navedenim događajem, vozilo je od strane policijskih službenika PS Istok – PU Tuzla zaustavljeno u Tuzli u ulici 15. maja, gdje je utvrđen identitet lica koja su se nalazila u vozilu, a radi se o vozaču J.M., rođen 1975.godine iz Tuzle, te saputnicima E.J., rođen 1988.godine iz Tuzle i Ć.B., rođen 1992.godine iz Tuzle.

Zbog postojanja osnova sumnje da će nastaviti sa navedenim radnjama  i da će ugroziti ostale učesnike u saobraćaju J.M. je lišen slobode i priveden u službene prostorije PS Centar, gdje je alkotesitranjem kod istog utvrđeno prisustvo alkohola u krvi od 2,20 promila, nakon čega je zadržan u prostorijama za zadržavanje MUP TK-a do istrežnjenja.

Takođe, alkotestiranjem je i kod saputnika, koji su kroz otvorene prozore tokom činjenja prekršaja galamili i vrištali, utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, i to kod E.J. 2,00 promila i kod Ć.B. 1,13 promila.

O navedenom je upoznat dežurni sudija Općinskog suda za prekršaje Tuzla, dok su potrebne mjere i radnje poduzeli policijski službenici PS Centar – PU Tuzla, koji su saputnicima u vozilu uručili prekršajne naloge zbog učinjenih prekšaja.


(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.