OKK Sloboda: Novih pet igrača debituje sutra, cilj je Prva liga!

by admin
| 14:07
2903_okk_sloboda
  •  
  •  
  •  
  •  

Na današnjoj press konferenciji OKK Sloboda predstavljeni su novi igrači koji će u okviru doigravanja A1 lige BiH nositi dres ovog kluba.

Dva košarkaša dolaze iz tuzlanskog Studenta, to su Mirza Alibašić (krilo, 1990. godište, 200 cm) koji je prošao Slobodinu školu košarke i Adi Sarajlić (bek, 1993. godište, 182 cm).

U klub je stigao i Armin Avdibegović, doskorašnji košarkaš sarajevske Bosne i reprezentativac Bosne i Hercegovine (bek, 1984 godšte, 188 cm), te Josip Glavinić iz Darde (bek, 1982. godište, 192 cm) i Mladen Gligora iz Zadra (centar, 1982. godište, 204 cm).

Klub su napustili Filip Zekavičić koji je došao na početku sezone, kao i Aldin Džaferović i Haris Karagić koji su u Slobodu stigli u zimskom prelaznom roku.

Na press konfrenciji su govorili i Damir Mulomerović, stručni saradnik u klubu, koji je obećao maksimalni doprinos i pomoć ekipi da izbore ulazak  Prvu ligu.


Predsjednik kluba, Aid Berbić je ponovio je da je cilj uvijek bio i ostao ulazak u Prvu košarkašku ligu Bosne i Hercegovine, dok je trener Adnan Hodžić naglasio da je sada sve u  rukama Slobode, te da od svih očekuje da daju maksimum i da se bore do ispunjenja klupskog cilja.

Prvu utakmicu polufinala doigravanja OKK Sloboda i Play Off igraju sutra (subota) od 14.30 h. Utakmicu sude Ademir Zurapović, Seid Nožinović (Tuzla) i Adnan Bekrić (Brčko), komesar utakmice je Nedim Ćudić (Tuzla).

(TI) / Foto by OKK Sloboda

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.