Deset godina FTZ: Jubilej uz nove projekte, aukciju, koncert, igre…

by admin
| 11:45
2903_ftz1
  •  
  •  
  •  
  •  

Fondacija tuzlanske zajednice, u ovoj godini, obilježava deset godina postojanja i kontinuiranog  podržavanja građanskog učešća, osnaživanja i uključivanja mladih, neformalnog obrazovanja, volonterizma i filantropije!

Naime, u februaru 2003. godine, grupa od 18 građana okupila se u Simin Hanu da osnuje prvu fondaciju za razvoj lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini, koja će postati pokretač promjena u lokalnoj zajednici!

Fondacija tuzlanske zajednice je specifična i fleksibilna organizacija, koja daje priliku lokalnim ljudima da se uključe u razvoj društva na inovativan način.  Kao i druge fondacije za razvoj lokalne zajednice, i tuzlanska fondacija je osnovana sa ciljem udruživanja donacija i njihovog preusmjeravanja na podršku aktivnostima za opšte dobro društva i poboljšanja uslova življenja u lokalnoj zajednici.

Pored redovnih godišnjih aktivnosti, Fondacija tuzlanske zajednice će desetogodišnjicu rada obilježiti posebnim aktivnostima u 2013. godini, od kojih su najznačajnije:

– Poziv za sufinansiranje projekata uređenja i renoviranja javnih prostora prema Savjetima mjesnih zajednica u Tuzli, april 2013.


– Poziv za sufinansiranje „Vitalnih projekata“ prema organizacijama civilnog društva u Tuzli, april 2013.

– Dobrotvorna Aukcija umjetnina i drugih vrijednosti „Volim Tuzlu“ s cijem prikupljanja sredstava za lokalne projekte, 31.5.2013

– Svečanost povodom 10 godina uspješnog Fondacije tuzlanske zajednice na dan 31.5.2013 uz muzički koncert u bašti Narodnog pozorišta Tuzla

-Veliki Čovječe ne ljuti se na Trgu slobode, 1.6.2013

Sve aktivnosti imaju za cilj da promoviraju ostvarene rezultate programa Fondacije i rezultate preko 300 građanskih inicijativa i projekata koje su podržane u proteklim godinama!  Javna prezentacija desetogodišnjeg  rada Fondacije tuzlanske zajednice će biti odlična prilika za volontere, partnere i donatore da se ponovno povežu i zajednički osvrnu na ono što je postignuto do sada i upoznaju sa planovima za budućnost.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.