Direkcija cesta Tuzla: Za izgradnju i održavanje puteva planirano 12,8 miliona KM

by admin
| 6:14
0604_ceste_TK
  •  
  •  
  •  
  •  

Direkcije cesta Tuzla u 2013. godini fokusirat će se na obavezno redovno održavanje puteva i održavanje prohodnosti puteva u zimskom periodu (zimska služba), na završetak već započetih investicionih poslova iz 2012. godine, izgradnju i rekonstrukciju prioritetnih putnih pravaca, sanaciju aktivnih klizišta i izradu projektne dokumentacije za one putne pravce i objekte na putevima čija će izgradnja i rekonstrukcija uslijediti u ovoj i narednoj godini, te uspostavljanje katastra putne mreže za regionalne i lokalne puteve od regionalnog značaja.

Direkcija cesta Tuzla će u okviru svojih redovnih poslova obavljati i stručno-upravne poslove predviđene Zakonom o cestama, drugim zakonima i podzakonskim aktima i inicirati aktivnosti za donošenje kriterija i standarda koji trenutno nedostaju u oblasti održavanja, izgradnje, rekonstrukcije i zaštite puteva.

Direkcija je preuzela i brigu lokalnim cestama od regionalnog značaja Zovik-Humka-Vražići-Brnjik, Kalesija-Međeđa-Sapna, Priboj-Teočak i Klokotnica-Lukavica-Kapetani.

Visina planiranih prihoda za 2013. godinu procijenjena je na osnovu kretanja ovih prihoda u 2012. godini, te na osnovu Smjernica i ciljeva fiskalne politike za 2013. godinu koje je donijela Vlada TK.

Prihodi i primici, te rashodi i izdaci Direkcije u 2013. Godini su planirani u iznosu 12.820.000,00KM.


U odnosu na 2011. godinu planirani prihodi su manji čak za 6 milona KM.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.