„Tuzla – grad svih građana“: Za prilagođavanje infrastrukture građanima oštećenog vida 250.000 KM

by admin
| 16:23
2803_opcina_tuzla

Danas je u Općini Tuzla oranizovan prijem za predstavnike asocijacije Lions Club International , na čelu sa g-din. Barry J. Palmerom, članovima Lions Club International u Tuzli, na čelu sa g-din. Azurom Tulumovićem, te predstavnicima asocijacije u Hrvatskoj i Sloveniji.

Povod sastanka bio je predstavljanje asocijacije Lions Club International, koja od nedavno djeluje u Tuzli, te prezentacija projekta „Tuzla – grad svih građana“ – projektno rješenje za podršku adaptaciji infrastrukture u Tuzli za potrebe građana oštećenog vida, za čiju realizaciju je interesovanje pokazao Lions Club International, u saradnji sa Općinom Tuzla, Udruženjem građana oštećenog vida Tuzla i Univerzitetom u Tuzli, Odsjek edukacija i rehabilitacija.

Cilj projekta je da se grad Tuzla infrastrukturno prilagodi za funkcionisanje i inkluziju svih građana oštećenog vida i drugih invalidnih lica, kako bi se olakšala njihova mobilnost i omogućio lakši pristup historijskoj jezgri grada.

Načelnik Jasmin Imamović, u svoje ime i ime građana Tuzle, zaželio je dobrodošlicu predstavnicima Lions Club International, izrazivši zadovoljstvo zbog skore realizacije ovog humanog projekta, koji predstavlja spregu između vladinog sektora, nauke i nevladinog sektora.

Ukupna vrijednost projekta je „Tuzla – grad svih građana“ je oko 250.000 KM, a planira se da ga sufinansiraju Općina Tuzla i Lions Club International, putem svoje organizacije u Tuzli.

Sastanku su prisustvovale i predsjednica Udruženja građana oštećenog vida Tuzla , g-đa. Tifa Tučić i g-đa.  Amela Teskeredžić, profesorica na  Univerzitetu u Tuzli, Odsjek edukacija i rehabilitacija.

(TI)