Novo iz GIPSTK-a: Pratite kretanje autobusa na svojim mobitelima i računarima!

by admin
| 7:33
2803_gips
  •  
  •  
  •  
  •  

DD “Gradski i prigradski saobraćaj” Tuzla  jučer je obilježio 56 godina postojanja i rada.

Tim povodom je prezentirao i novu uslugu namjenjenu korisnicima, a radi se o mogućnosti uvida u trenutno kretanje svih autobusa ovog preduzeća i to putem web i android aplikacije.

Koristeći android aplikaciju, svaki korisnik može putem nekog iz generacije pametnih telefona vidjeti gdje se trenutno nalazi traženi autobus, njegov smjer kretanja kao i predviđeno vrijeme dolaska na odabranu stanicu.

– Osim elektronskog reda vožnje, vijesti kao i podataka o našoj firmi, omogućili smo svim svojim korisnicima da putem svojih mobilnih uređaja također imaju uvid u kretanje svih naših autobusa uživo. Smatramo da ćemo ovom aplikacijom znatno smanjiti broj poziva prema našem operativnom centru kao i omogućiti pristup željenim podacima svojim korisnicima. Omogućili smo svakom našem korisniku da ima naš operativni centar u svom džepu i da istom pristupa kada god to želi – istakla je Edina Kasumović Mujezinović, izvršni direktor GIPS TK

GiPS TK Mobile aplikacija je dostupna svim korisnicima besplatno i može se skinuti putem Google Play marketa.

Pored mobilne aplikacije, jučer sa radom počeo i redizajnirani internet portala www.gipstk.ba.

Ovo preduzeće je prvo u BiH koje je svojim korisnicima omogućilo uvid u kretanje i lokaciju svojih autobusa putem mobilnih i računarskih uređaja.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.