ZZO TK: Produžen rok za uplatu godišnje premije zdravstvenog osiguranja

by admin
| 10:46
1903_zavod
  •  
  •  
  •  
  •  

Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona obavještava osigurana lica da je rok za uplatu godišnje premije osiguranja za 2013. godinu produžen do 30. aprila tekuće godine. Visina premije osiguranja za 2013. godinu iznosi 20 KM po osiguranom licu.

Premija osiguranja plaća se na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja našeg kantona na šalterima svih pravnih lica ovlaštenih za platni promet – banke i pošta.

“Markica” premije osiguranja za 2013. godinu, aplicirat će se u zdravstvenu legitimaciju u poslovnici zdravstvenog osiguranja prema mjestu prebivališta osiguranog  lica do 30. aprila 2013. godine.

Po isteku utvrđenog  roka, premiju osiguranja za 2013. godinu će moći uplatiti samo osobe koje se prvi put prijavljuju na obavezno zdravstveno osiguranje u matičnu evidenciju Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Osigurana lica koja ne izvrše uplatu premije osiguranja do 30.04.2013. godine, imaju pravo na korištenje zdravstvene zaštite, ali će snosit dio troškova prilikom korištenja iste saglasno Odluci o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja zdravstvene zaštite na teritoriji Tuzlanskog kantona (“Službene novine TK” broj: 2/03).


(TI/RTV Slon)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.