Umijeće življanja u MUP-u TK: Ministar Husić priređuje antistresne radionice za policajce?!?

by admin
| 14:11
2503_antistres
  •  
  •  
  •  
  •  

Danas je u MUP-u TK-a održano je  predavanje antistresnih  tečaj u organizaciji UG  “Umijeća življenja” Tuzla  kojem su prisustvovali,  ministar Amir Husić,  v.d. policijski komesar Enver Skenderović, glavni inspektori, načelnici Odjeljenja u Upravi policije MUP TK-a i načelnici PU.

Predavači na navedenom tečaju su bili  Internacionalni učitelji ” The Art of Living” Santosh Rao Bangari i njegova supruga Bamini.

Prisutne su upoznali o tehnikama i vještinama koji nude praktične alate za uklanjanje stresa, unose mir i energiju, svjesnost i radost u svakodnevni život, čime dolazi do porasta fizičke i mentalne energije, neophodnih za bolje međuljudske odnose.

Antistresnih tečajevi se  provode već 30 godina u svijetu i njihovi programi se odvijaju u 150 zemalja na svim kontinentima, a postignuti rezultati su bili povod da se isti tečajevi organizuju i u našem ministarstvu.

S obzirom da veći broj uposlenika osjeća posljedice dugogodišnjeg rada na stresnim poslovima i zadacima, MUP TK- a je  izdvojilo odgovarajuća materijalna sredstva sa ciljem organizovanja antistrenih radionica, u cilju stvaranja ugodnijeg okruženja za  rad uposlenika.


Tokom,  2012/2013. godine organizovani su tečajevi za policijske  službenike u Upravi policije MUP TK-a  kroz koje je do sada uspješno prošlo oko 140 službenika – saopšteno je iz MUP-a TK.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.