Pritovor za Sanela Arslanija: Poznati kradljivac automobila u Gradačcu otuđio novac, nakit i BMW X5

by admin
| 13:18
2503_auto
  •  
  •  
  •  
  •  

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Gradačcu prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za  tridesetšestogodišnjeg Sanela Arslanija iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa – saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva TK-a.

Postoji osnovana sumnja da je  Arslani u noći 19. marta 2013. godine u Gradačcu provalio u porodičnu kuću, izvršio premetačinu stvari,  te otuđio veći iznos novca, zlatni nakit, sat, žensku torbicu sa novcem, pronašao ključ od porodičnog automobila BMW X5 koje je bilo parkirano u dvorištu kuće, upalio automobil  i vozilom se udaljio, te  na taj  način pribavio  sebi veću protupravnu imovinsku korist čiji iznos još uvijek nije utvrđen.

Pripadnici PU Gradačac raspisali su operativnu potragu za  osumnjičenim koji je 22. marta lišen slobode.  Policija je izvršila  kriminalističku obradu i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu je predala osumnjičenog  u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, koji je od ranije više puta osuđivana osoba za krivična djela iz oblasti imovinskih delikata.

Sanel Arslani ovdašnjoj  javnosti je poznat još od 2006. godine kada je nakon bjekstva iz zatvora u Šapcu uhvaćen u Tuzli. U kriminalnim vodama poznat je i kao „kralj krađe aumobila“, te kradljivac terenskog vozila, koje je koristio tadašnji ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Sead Omerbegović.


(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.