Draft teatar: Još jedno uspješno gostovanje u Turskoj

by admin
| 8:18
2403_draft1
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon što su prije dvije godine imali uspješne nastupe u Turskoj, Bugarskoj, te drugim zemljama Balkana, ekipa Draft teatra jučer je u Istanbulu ponovo imala uspješnu izvedbu monodrame Dragana Tešića „Nije sve u glavi, nešto je u guzici“.

Zanimljiv, satiričan osvrt na našu zbilju, odlično je prihvaćen od turske publike, među kojima je bio i znatan broj naših sunarodnjaka koji već decenijama žive i Turskoj.

U periodu od 20. do 23. marta, članovi ovog tuzlanskog teatra nizom aktivnosti u Istanbulu nastavili su realizaciju programa „Kulturom protiv različitosti“ Anna Lindh fondacije, koji realizuju u partnerstvu sa članovima ove organizacije iz Bugarske i Turske.

U sklopu programa  „Draftovci“ će pored nekoliko gostovanja u bh. gradovima, sa svojim predstavama već u maju gostovati u Bugarskoj, te kasnije u, Sloveniji i Slovačkoj, a krajem ljeta vjerovatno i u Gruziji.

Draft tetar ovom prilikom se zahvalio i sponzorima: BH Telecom, Preminger, AD design, Medex Tours, Elcom Tuzla i STR “Balkan”, bez čije pomoći ne bi mogli organizovati ovo putovanje.


(Tuzlainfo)


Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.