Sloboda u Visokom izborila remi: Vitez sada „bježi“ sedam bodova!

by admin
| 16:53
2303_visoko

Nakon 18. kola Prve lige FBiH, prednost prvoplasiranog Viteza u odnosu na konkurente je smanjena.

Zahvaljujući njihovom porazu od Čapljine 2:1, remijem Slobode u Visokom 2:2, te pobjedom Radničkog u Sanskom Mostu (0:1), Vitez sada Lukavčanima „bježi“ šest, a Tuzlacima sedam bodova.

Pored nabrojanih ekipa, grupi onih koji će se boriti za plasman u Premijer ligu BiH mogu se dodati još Bratstvo i Branitelj, koji bi se uz još poneki kiks vodećeg Viteza mogli voditi zanimljivu utrku za prvo mjesto.

U narednom kolu igraju Sloboda – Podgrmeč, Radnički – Čapljina,Vitez – Troglav, dok će Bratstvo i Branitelj imati teške ispite na gostovanjima u Cazinu, odnosno Kaknju.

Već nakon narednog kola krug ekipa sa šansama za plasman u Premijer ligu bi se mogao sužiti, a da „crveno-crni“ ostanu u trci trebat će im nova pobjeda, u koju nakon posljednjih izdanja ne treba sumnjati.

Rezultati 18. kola Prve lige FBiH: BIHAĆ: Jedinstvo – Branitelj  2:1, LIVNO: Troglav – Rudar  3:2, ČAPLJINA: Čapljina – Vitez  2:1, SANSKI MOST: Podgrmeč – Radnički  0:1, VISOKO: Bosna – Sloboda  2:2, GRAČANICA: Bratstvo – Iskra  1:0, GORAŽDE: Goražde – Krajina 2:0.

Tuzlainfo / A. V./ Foto by visoko.co.ba