Tuzlanska pivara bilježi uspjehe: Povećana prodaja u Sarajevskom i ZE-DO kantonu!

by admin
| 7:34
2303_pivara
  •  
  •  
  •  
  •  

Tuzlanska pivara u prvim mjesecima 2013. godine bilježi značajne uspjehe na polju proizvodnje i prodaje. Teška ekonomska kriza proteklih godina bila je svojevrstan izazov za menadžment ove kompanije, koji je u recesiji, mimo očekivanja, pokrenuo proizvodnju niza novih proizvoda, uveo novi dizajn i napravio izvrstan marketinški prodor na tržište BiH, pri tome otvarajući značajne linije za izvoz proizvoda u nekoliko zemalja Evropske unije.

Takav razvoj pratio je vrhunski kvalitet tuzlanskog pilsnera koji je na devetoj evropskoj pivarskoj zvijezdi koja se svake godine održava u Nurembergu, u organizaciji Asocijacije privatnih pivara u Bavarskoj, po drugi put dobio „European beer star“ i  odlukom ocjenjivačkog žirija dospio na ljestvicu top deset najboljih piva u svijetu.

Tim povodom, jučer je u Pivnici Taverna održan je i prijem za novinare, na kojem su predstavljeni poslovni rezultati ove kompanije.

Na domaćem tržištu Tuzlanska pivara je u prošloj godini značajno povećala prodaju, a prvi rezultati u ovoj godini govore da će taj trend biti nastavljen. Samo je u februaru, dakle i prije početka sezone, prodaja skočila za preko dvadeset procenata. Povećanje prodaje je najznačajnije na Tuzlanskom kantonu, a zatim osjetno je i povećanje u Zeničko-dobojskom, pa i Sarajevskom kantonu, gdje je otvorena poslovnica:

-Mi pokušavamo na ovaj način odgovoriti zahtjevima tržišta i osigurati u Sarajevu i Zenici prisutnost naših proizvoda. Naši pokazatelji govore da su građani Bosne i Hercegovine iz dana u dan sve više naklonjeni kvalitetnim domaćim proizvodima, tako da na tržištu moramo biti na visini zadatka i opravdati njihova očekivanja. Tuzlanska pivara ovih dana na tržište lansira novi proizvod. Nakon poboljšanja kvalitete tuzlanskog pilsnera, uvođenja piva erster, te mnogo traženog crnog piva koje se na tržištu pokazalo kao puni pogodak, mi smo proizveli radler sa limunom čija je prodaja premašila sva naša očekivanja. Uveli smo proizvodnju sokova ledena, koji su u značajnoj mjeri supstituirali uvozne sokove na trpezama građana Bosne i Hercegovine, omogućavajući na taj način i nova radna mjesta. Ovih dana ćemo na tržište izaći sa proizvodom radler-grjep, kojega naši kupci već duže vrijeme čekaju. Tuzlanska pivara će nastaviti da prati zahtjeve tržišta, uvijek idući korak ispred konkurencije, kazao je direktor kompanije Adnan Imerović.

Naglasio je da je Tuzlanska pivara sa pokretanjem Pivnice Taverna u centru Tuzle, ovom gradu poklonila jedan od najljepših objekata, koji na jednom mjestu veže tradiciju, emocije i tragove prošlosti, sa najboljim nefiltriranim pivom i autentičnom ponudom hrane. Takav spoj osigurao je ovom ugostiteljskom objektu prestižno mjesto u samom vrhu ugostiteljsko-turističke ponude tuzlanske regije. Sve su češće posjete i turista za koje je osiguran suvenir-šop u kojem mogu kupiti razne proizvode, koji ih mogu podsjećati na dolazak u Tuzlu.

Tuzlanska pivara je sa dolaskom proljeća pokrenula nagradnu igru u kojoj želi nagraditi višedecenijsku vjernost svojih kupaca.

(TI/BMG)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.