Tuzla: Javna preduzeća pomažu pokretanje proizvodnje Ditinih deterdženata u prahu

by admin
| 12:50

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović danas je primio stečajnog upravnika Hajrudina Kunalića i predsjednika Sindikata Fabrike deterdženata “Dita” Dževada Mehmedovića kao i Nedžada Gavranovića. Povod sastanka je podrška Gradske uprave i gradskih javnih preduzeća fabrici deterdženata Dita iz Tuzle. Gradonačelnik je rekao da će se Gradska uprava i gradska javna preduzeća, u funkciji podrške Diti, staviti u mobilno stanje.

Imamović, je u skaldu sa dogovorima danas održao i sastanak sa direktorima JKP Centralno grijanje, JKP Vodovod i JKP Komunalac, na kojem je zaključeno da javna preduzeća Vodovod i Komunalac od sutra, u 07:30 sati intenziviraju zajednički rad sa stečajnim upravnikom i radnicima Dite, na rješavanju problema u okviru njihovih mogućnosti. Resorna komunalna služba i JKP Centralno grijanje pružit će pomoć oko rješavanja problema parovoda, koji je neophodan za proizvodnju deterdženata u prahu.

Gradonačelnik Imamović na sastanku je poručio: 

“Građani u Bosni i Hercegovini, danas imaju velikog zajedničkog neprijatelja, a to je siromaštvo. Zajedničkog neprijatelja možemo pobijediti samo jedinstvom. Vrijeme je za ekonomski patriotizam. Ispoljimo ga kupujući proizvode BH proizvođača. Građani, radnici i bh proizvođači, ujedinimo se i pobijedimo siromaštvo i nezaposlenost”.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.