Najavljen 11. TKT Fest: Deset dana, 12 predstava i više od 100 umjetnika!

by admin
| 13:20
2103_tkt_011
  •  
  •  
  •  
  •  

TKT Fest, Dani akademskog teatra, ove godine će se u organizaciji Tetara Kabare Tuzla održati 11. put.

Festival, koji je zvanično najavljen na današnjoj press konferenciji (FOTO), bit će otvoren 27. marta na Svjetski dan teatra, pozorišno – dokumentarnom izložbom „10 godina TKT Festa-a, Dana akademskog teatra“ autora, prof.dr Srđana Vukadinovića.

Pozorišni dio festivala počet će premijernim izvođenjem predstave „Odiseja“, koja je djelo reditelja Vlade Keroševića, te mlade glumačke ekipe koju čine studenti Akademije scenskih umjetnosti Tuzla.

O Homerovoj „Odiseji“ danas su govorili reditelj Vlado Kerošević, te mladi glumci Emir Sulejmanović, Armin Omerović i Andrea Slama, istaknuvši da su u predstavu uložili mnogo truda, te da je „Odiseja“ urađena atraktivno i lako privatljivo, te da nakon festivalskog izvođenja može biti općeprihvaćena predstava u školama, gdje se izučava kao obavezna lektira.

Jedinstvena, međunarodna, teatarska manifestacija, koja se u povodu Svjetskog dana teatra događa u našem gradu, kroz svoje programe okupit će teatre, teatarske umjetnike i studente Akademija BiH, Srbije, Hrvatske i Švicarske.

– Ove godine pored nekoliko tetara koji su već odavno sastavni dio repertoara, imamo i tri učesnika, koji su sa nama prvi put, što festivalu daje dodatni kvalitet. Sadržajno, ovogodišnji TKT Fest je poseban i zbog toga što ćemo imati priliku vidjeti predstave različitih stilskih i žanrovskih utemeljenja, a vjerujemo da će to publika i prepoznati i da ćemo kao do sada imati veliko interesovanje za sve predstave –  istakao je umjetnički direktor Teatra Kabare Tuzla Vlado Kerošević.

Na ovogodišnjem festivalu, bit će izvedeno 12 predstava, a program, satnice i više informacija o predstavama možete pogledati pogledati u našoj najavi događaja.

Tekst i foto: Tuzlainfo team


Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.