Školska prvenstva u košarci: Najbolje djevojčice OŠ „Sveti Franjo“ i dječaci OŠ „Tušanj“

by admin
| 16:18
2003_kosarka2

Prvenstva općine Tuzla za osnovne škole u košarci održana su u periodu od 13. do 19. marta uz učešće 10 ekipa u ženskoj i 15 ekipa u muškoj konkurenciji.

U sali SKPC „Mejdan“ danas su odigrane finalne utakmice Košarkaškog prvenstva tuzlanskih osnovnih škola u konkurenciji djevojčica i dječaka. Kod djevojčica prvo mjesto pripalo je OŠ „Sveti Franjo“, koja je u finalu bila bolja od OŠ „Novi Grad“ sa rezultatom 16:07.

Rezultati utakmica finalnog turnira u konkurenciji djevojčica:

Polufinalne utakmice: OŠ „Sv. Franjo“ – OŠ „Pazar“ 19:11; OŠ „Novi Grad“ – OŠ „Centar“ 19:06. Utakmica za 3. mjesto: OŠ „Centar“ – OŠ „Pazar“ 11:12. Finalna utakmica: OŠ „Sveti Franjo“ – OŠ „Novi Grad“ 16:07

Plasman nakon odigranih utakmica je sledeći :
1. mjesto OŠ „Sveti Franjo“
2. mjesto OŠ „Novi Grad“
3. mjesto OŠ „Pazar“
4. mjesto OŠ „Centar“

Košarkaši OŠ „Tušanj“ u neizvjesnim utakmicama su uspjeli savladati ekipe OŠ „Brčanska Malta“ i OŠ „Jala“ te zasluženo ponijeli epitet najbolje ekipe u konkurenciji dječaka.

Rezultati utakmica finalnog turnira u konkurenciji dječaka:
OŠ „Brčanska Malta“ – OŠ „Tušanj“ 20 : 25; OŠ „Tušanj“ – OŠ „Jala“ 18:11 i OŠ „ Jala “ – OŠ „ Brčanska Malta“ 10:17.

Plasman nakon odigranih utakmica je sledeći :
1. mjesto OŠ „ Tušanj “
2. mjesto OŠ „ Brčanska Malta “
3. mjesto OŠ „ Jala “

Dvije najbolje plasirane ekipe u obje konkurencije nastavljaju takmičenje na kantonalnom nivou.

Pokrovitelj cjelokupnog programa Malih olimpijskih igara je Općina Tuzla, sponzori BH Telecom dd Sarajevo Direkcija Tuzla i GIPS Tuzla a organizator je Sportski savez Općine Tuzla.

Općinska školska prvenstava nastavljaju se 21. marta takmičenjima srednjih škola u odbojci. Kvalifikacijske utakmice se igraju u salama srednjih škola u periodu od 21.03. do 26.03.2013. godine, dok će se finalni odbojkaški turnir srednjih škola održati u srijedu, 27.03.2013. god. u dvorani SKPC Mejdan“ sa početkom u 8,00 sati.

Tuzlainfo / Sportski savez Općine Tuzla