U Budžetu TK nema novca: Kasnit će plaće prosvjeti, policiji, pravosuđu…

by admin
| 11:13
0101_vlada_tk
  •  
  •  
  •  
  •  

Ministarstvo finansija Tuzlanskog kantona obavještava sve budžetske korisnike da će, zbog smjenjenja priliva finansijskih sredstava u Budžet Tuzlanskog kantona, doći do kašnjenja u isplati plaća i naknada zaposlenicima u oblasti obrazovanja, policije, te pravosuđa i uprave.

Ministarstvo je već ranije preduzelo sve neophodne aktivnosti, kako bi plaće i naknade bile isplaćene do 20. u mjesecu, ali zbog značajnog pada prihoda isplata u navedenom roku neće biti moguća.

Ovom prilikom želimo ukazati na konstantan pad priliva u prva tri mjeseca tekuće godine, što je i glavni razlog nemogućnosti isplate plaća. U mjesecu januaru priliv sredstava u Budžet Kantona iznosio je oko 23.900.000 KM, a već u narednom mjesecu uplaćeno je za oko 4.600.000 KM manje.

Prema procjenama Ministarstva u mjesecu martu se očekuje priliv u iznosu od oko 17.800.000, što je za 6 miliona KM manje u odnosu na januar.

Prema navedenim procjenama budžetski korisnici isplatu plaća mogu očekivati u prvim danima narednog mjeseca. Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo finansija su već pokrenuli aktivnosti za obezbjeđenje dodatnih finansijskih sredstava, koja bi poboljšala kontinuitet isplata obaveza iz Budžeta Kantona.

Preduslov za konkretizaciju i realizaciju ovih sredstava je usvajanje Budžeta Tuzlanskog kantona za 2013. godinu – navedeno je u saopštenju Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.