Kickboxing “Balkan Open 2015.: Odličan nastup mladih takmičara KBV “Flek Tom-Cat”

by admin
| 21:50

U Tešnju je proteklog vikenda po sedmi put održan kickboxing kup “Balkan Open 2015.”, na kojem su u konkurenciji 523 takmičara iz 15 zemalja i 87 klubova uspješan nastup imali i takmičari KBV “Flek Tom-Cat” iz Tuzle.

Ekipu su predstavljali Tarik Bačić (-42 kg kik-light) koji je osvojio treće mjesto, a bronzom se u istoj disciplini okitio i Almin Hodžić (-57 kg). Eldar Terzić (-63 kg kik-light) bio je drugi, kao i Amra Selmić (-65 kg K-1) Ahmed Kastrati (-75 kg low-kick) i  Nedžad Hodžić (+91 low kick)

Zlatne medalje su osvojili Amra Babajić (-55 kg kik-Light) i Nikola Drobnjak (-81 kg low-kick).

U tuzlanskom klubu posebno ističu nastup Nedžada Hodžića, koji je do finala stigao sa dvije odlične pobjede protiv iskusnijih boraca, da bi bez zlatne medalje ostao zbog neshvatljive odluke sudija.

-Osim Amre Selmić i Nikole Drobnjaka, radi se većinom o mlađim takmičarima kojima je ovo tek treći nastup. Zadovoljni smo kako rade, a ovo takmičenje je pokazalo da naš klub ima svijetlu budućnost – istakao je Mesud Selimović, koji je kao jedan od trenera vodio ekipu na ovom masovnom takmičenju.

Inače, najbolja ekipa u ringovnim disciplinama je bila reprezentacija Srbije, a u tatami takmičenju tim Radulov iz Bugarske. Takmičenju je prisustvovao i predsjednik svjetske kickboxing WAKO federacije Salim Kajici, inače i predsjednik Turskog kickboxing saveza.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.