Podržimo ih: Ditini proizvodi na policama Binga, ostalo je na vama!

by admin
| 12:33

Kako je ranije i najavljeno predstavnici trgovačkog lanca „Bingo“ Tuzla danas su iz kruga Fabrike deterdženata Dita preuzeli prve proizvode, koji će se već nalaze na policama ovog bh. giganta.

 

U prvoj isporuci su detrdžent za suđe 3DE te sredstva za čišćenje Bronho i Alls Deo, Fas i Blic grill, a Bingo je preuzeo 25 tona ovih sredstava za čišćenje.

-Danas ste svjedoci prvih utovara Ditinih proizvoda, koji će se za nekoliko sati naći na policama Bingo trgovina na području Tuzle, a od sutra i na području Tuzlanskog kantona. Čim Dita proizvede još proizvoda, mi ćemo to distribuirati širom BiH u svih 159 poslovnih jedinica, kazala je Tatjana Paunoski, glasnogovornica Binga.

-Proizvodi će biti lako uočljivi, s obzirom da ćemo ih mi postaviti na zaista dobre pozicije u našim objektima. Obzirom da je ovo bivši gigant, mi ćemo se potruditi da ne bude bivši i svim silama ćemo se potruditi da kupci vide proizvode i da budu dostupni svima. Ovom saradnjom očekujemo uzdizanje naše firme. Obzirom da smo mi kralj dobrih cijena, cijene će biti prihvatljive. Kvalitet 3DE sa povoljnim cijenama kupci očekuju od nas-dodaje Tatjana.

Radnici Dite najavljuju rad u dvije smjene, punim pogonom. Za sada je u pogonu angažovano 46 radnika.

-Naša borba je trajala od 2012. godine, a ovo danas je konačna pobjeda. Pokazali smo cijeloj državi da se proizvodnja može pokrenuti i fabrika sačuvati. Imamo jaku podršku Binga, kojem se zahvaljujemo. Omogućili su nam dio sirovina kako bi nastavili proizvodnju. Nastavljamo rad u dvije smjene-kazao je Dževad Mehmedović, predsjednik sindikata Dite.

Uskoro će krenuti i proizvodnja praškastih deterdženata, čuvenog Arixa i Ide, a za to je potrebno ponovno spajanje fabrike Dita na parovod Termoelektrane.

-Imamo ogromno interesovanje za Arix i Idu. Za Bingo pripremamo 60.000 komada artikala, koji će popuniti sve markete ovog lanca u BiH. Zahvaljujem se svima na podršci i ovim putem pozivam graane BiH da nas podrže kupovinom Ditinih proizvoda-kaže Mehmedović.

(TI/Bportal.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.