Nakon osam godina: Pritvoren osumnjičeni za ubistvo na benzinskoj pumpi u naselju Solana

by admin
| 12:13
1303_ina_solana
  •  
  •  
  •  
  •  

Tridesettrogodišnjem Bojanu Banoviću iz Tuzle određen je jednomjesečni pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je u martu 2005. godine na benzinskoj pumpi  „Hold Ina“ u tuzlanskom naselju Solana radi koristoljublja ubio radnika Senaida Suljkanovića.

Banović je identificiran krajem februara ove godine, nakon čega je osumnjičen kao počinilac ovog ubistva. Postupajući tužilac je do  informacija o identitetu osumnjičenog došao  nakon niza provedenih istražnih radnji i uz pomoć informacija koje su dali građani i svjedoci.  Poslije identificiranja osumnjičene osobe izvršena je DNK analiza uzoraka krvi  osumnjičenog  sa biološkim tragovima pronađenim tokom istrage, te je utvrđeno poklapanje profila. 

Podsjećamo, Banović je osumnjičen da je 10. marta 2005. godine u kasnim popodnevnim satima došao do benzinske pumpe „Hold Ina“ u blizini tuzlanske Solane. U radnika pumpe Senaida Suljkanovića ispalio je dva hica iz pištolja u predjelu grudnog koša i vrata, a nakon što je Suljkanović pao  u njega ispalio još jedan hitac u predjelu glave i usmrtio ga. Nakon počinjenog ubistva uzeo je Senaidovu radnu  torbicu u kojoj je bilo nešto više od 200 KM gotovine i udaljio se u pravcu Fabrike obuće Aida na glavnoj sjevernoj saobraćajnici u Tuzli. Nakon toga je prilikom bijega koristio javni prevoz plativši vozaću gradskog autobusa kartu ukradenom  novčanicom.

Osumnjičeni je prilikom bjega sa mjesta događaja izgubio kapu u kojoj su bile vlasi kose, a trag je bila i novčanica kojom je, prema prikupljenim informacijama,  platio autobus pomoću kojeg  je bježao, a na kojoj je bilo tragova krvi i pljuvačke.

Po naredbi postupajućeg tužioca obavljena su različita vještačenja i druge istražne radnje,  a u narednom periodu će biti izvršene i druge potrebne istražne radnje .

Osumnjičeni je u periodu kada je utvrđen njegov identitet bio na izdržavanju kazne u Kazneno popravno zavodu Zenica radi počinjenih krivičnih  djela iz oblasti imovinskih delikata. Radi se o ranije više puta osuđivanoj osobi.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.