Ministarstvo razvoja i poduzetništva TK-a: Razvoj općina putem emitiranja vrijednosnih papira

by admin
| 12:42
Vlada_TK-a_0101
  •  
  •  
  •  
  •  

S ciljem unapređenja informiranosti lokalnih zajednica o načinima prikupljanja dodatnih sredstava za finansiranje projekata od značaja za lokalnu zajednicu, a prije svega onih iz oblasti razvoja poduzetničke infrastrukture, Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, sutra će organizirati prezentaciju pod nazivom „Mogućnosti razvoja općina putem emitiranja vrijednosnih papira“.

Ovom prilikom prezentirat će se proces i mogućnosti razvoja općina putem emitiranja vrijednosnih papira, prezentacija iskustava Općine Tešanj koja je uspješno realizirala navedeni proces, kao i prezentacija uspješnog vida razvoja poduzetničke infrastrukture, kao primjera mogućnosti ulaganja sredstava prikupljenih emitiranjem vrijednosnih papira.

Pored navedenog, učesnici će biti upoznati i sa osnovnim karakteristikama Zakona o javno-privatnom partnerstvu Tuzlanskog kantona koji je usvojen u novembru 2012. godine, čime su stvoreni uslovi za realizaciju projekata javno-privatnog partnerstva na području Kantona.

Ciljnu grupu ovog događaja čine čelni ljudi Općina Tuzlanskog kantona, te njihovi saradnici nadležni za oblast finansija i poduzetništva koji će se informisati o dodatnim mogućnostima za razvoj njihovih Općina.

Prezentacija će se održati u Sali za sjednice Vlade Tuzlanskog kantona (Slatina br.2, Tuzla, I. sprat) u srijedu 13. marta 2013. godine sa početkom u 11.00 h.


(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.