Akcija MUP-a TK: U Tuzli uhapšene tri osobe zbog navođenja na prostituciju

by admin
| 18:19
0703_mup
  •  
  •  
  •  
  •  

Policijski službenici Sektora krim-policije Uprave policije MUP TK uhapsili su pet osoba, od kojih su dvije naknadno puštene, zbog sumnje da su se bavila navođenjem na prostituciju.

– Nakon višemjesečnih aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala,  a postupajući po naredbama Kantonalnog suda Tuzla, dana 06.03.2013. godine izvršili pretres pet stambenih objekata i lišili slobode pet osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo organizovani kriminal iz člana 342. stav 2. u vezi sa krivičnim djelom navođenje na prostituciju iz člana 210. Krivičnog zakona FBiH, saopćeno je iz MUP-a TK.

Naime, postoje osnove sumnje da su navedena lica u periodu od januara 2012.godine do 06.03.2013.godine, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, u iznajmljenim stanovima i kućama na području Tuzlanskog kantona, organizovali pružanje seksualnih usluga, kojom prilikom je određeni broj ženskih osoba pružao seksulane usluge za novac u iznosu od 70 do 200 KM.

– Prilikom pretresa objekata koje koriste navedena lica, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji će biti predmet daljnjih provjera i istrage u vezi navedenih krivičnih djela. Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama MUP TK-a, dva lica su puštena na slobodu, dok su tri lica danas,  uz Izvještaj predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje, navedeno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.