Sutra počinje program RTV 7: Kamere se pale u 6 sati, program uređuje Azra Kalesić

by admin
| 9:31
0603_sedmica
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon višemjesečnih priprema, koje su uključivale kupovinu i montažu opreme, te osposobljavanja kadrova, sutra počinje emitovanje programa RTV 7, nove tuzlanske televizije.

Televizija 7 dio je radio-televizijske kuće, čiji je osnivač Općina Tuzla, a koja je nastala na temeljima ugašene Radio Tuzle.

Testni program „Sedmice“ u sistemu kablovske televizije, koja se emituje na području općine Tuzla još od kraja prošle godine, sa zamišljenom programskom šemom krenut će se sutra u 6 sati, kada će gledatelji uživo moći pratiti jutarnji program sa Almirom Jahićem.

Program iz vlastite produkcije će biti emitovan u dva dnevna termina i to kao jutarnji program od 6 do 9 sati, te otvoreni popodnevni program od 16 do 19 sati, a bazirat će se najvećim dijelom na dešavanja u Tuzli i regiji.

Pored novinara ove kuće koji su do sada radili isključivo na realizaciji radio programa, pred kamerama „Sedmice“ ćemo vidjeti i nova imena poput Azre Kalesić, koja je i urednica TV programa, te Nerme Sakić i drugih.


Program će se za sada emitovati putem kablovskih i net operatera, a u skorije vrijeme bi se trebao gledati i putem signala koji se emituje TV predajnicima.

Kolegama sa RTV 7 želimo uspješan početak rada.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.