(FOTO) „Veče orijentalnog plesa“: Članice Pop Locka duh istoka donijele u Tuzlu

by admin
| 7:47
0503_orijent_2
  •  
  •  
  •  
  •  

U okviru realizacije projekta „Promocija orijentalne umjetnosti i kulture“ u nedjelju je u sali Narodnog pozorišta u Tuzli, održano „Veče orijentalnog plesa“.

Velikom broju posjetilaca predstavilo se 25 članica plesnog studija Pop Lock sa svojom voditeljicom i koreografkinjom Lejlom Mehmedović.

Sa izvanrednim odabirom plesova i muzike, publici su približile ovu vrstu plesne umjetnosti sa nadom da će to biti veče koje će se dugo pamtiti.

Organizatori ovog svojevrsnog i za naše prilike novog i neobičnog kulturnog događaja, bili su Udruženje građana za razvoj kulture i umjetnosti Artsinteza i plesni studio Pop Lock koji aktivno u Tuzli djeluje već pet godina.

Kako su programi ovog studija namjenjeni posebno ženskoj populaciji, različite starosne dobi, po čemu predstavljaju posebnost na ovom polju djelovanja, svim aktivnim članicama omogućeno je vrhunsko usvajanje znanja kroz procese edukacije kako orijentalnih tako i modernih i kabaretski plesova.

Ovo veče predstavalja uvod u niz kulturnih događaja koji bi u toku ove godine trebali biti realizovani u saradnji  U.G. Artsinteza i plesnog studija Pop Lock, o čemu će javnost blagovremeno biti informisana.

Realizaciju ove izuzetne večeri pomogli su Općina Tuzla, BH Telecom, PrintCom i Narodno pozorište u Tuzli.

Više fotografija pogledajte na našoj Facebook Fan stranici.

Tuzlainfo / Foto by Munever Salihović


Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.