Dugoročna vremenska prognoza: Mart će biti topliji od višegodišnjeg prosjeka!

by admin
| 22:10
0403_mart
  •  
  •  
  •  
  •  

Statističke analize ukazuju da će mart biti nešto topliji od višegodišnjeg prosjeka, dok će padavine biti nešto ispod višegodišnjeg prosjeka, kazao je Agenciji Fena Željko Majstorović, meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

April će biti sličan martu, ali topliji od prosjeka. Statističke procjene govore da će maj biti u granicama višegodišnjeg prosjeka u pogledu temperature, a što se tiče padavina bit će također u granicama višegodišnjeg prosjeka, pa možda čak malo i iznad, kazao je Majstrović govoreći o proljetnoj sezonskoj prognozi.

U proljetnim mjesecima vrlo brzo raste temperatura. Mart je za 4 stepena topliji od februara, april je za 5 stepeni topliji od marta, a maj je topliji za 5 stepeni od aprila, kazao je Majstorović dodavši da će u Sarajevu srednja temperatura u martu biti 5 stepeni, u aprilu 10, a u maju 15 stepeni.

U dolini Neretve temperature će biti veće nego u srednjoj Bosni za 5 stepeni, a što se tiče Posavine odnosno sjevera zemlje srednja temperatura je za 1,5 – 2 stepena veća, naglasio je Majstorović.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.