Pojačane mjere MUP-a TK: Pretreseno osam lica, oduzeta droga i vatreno oružje!

by admin
| 15:01
0403_mup
  •  
  •  
  •  
  •  

Policijski službenici Uprave policije MUP TK su u vremenskom periodu od 01.03 do 03.03.2013.godine, nastavljajući sa provođenjem pojačanih mjera i radnji na sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona, izvršili pretres jednog putničkog motornog vozila i osam lica, kojom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli određenu količinu materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora krim. policije MUP TK-a 1. marta su u Tuzli izvršili pretres jednog pmv. i tri lica, kojom prilikom je kod jednog lica pronađena manja količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “canabis” i jedan pištolj s okvirom i pet metaka.

Na području općine Kalesija dan kasnije  policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP TK-a izvršili su pretres jednog lica, kod kojeg su pronašli manju količinu materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “canabis”, nakon čega je lice lišeno slobode i privedeno radi kriminalističke obrade.

Istog dana, policijski službenici navedenog Odjeljenja su zajedno sa policijskim službenicima PS Istok u Tuzli izvršili legitimisanje i pretres jednog lica, kojom prilikom su pronašli manju količinu materije koja svojim izgledom takođe asocira na opojnu drogu “cannabis”. Lice je lišeno slobode i privedeno radi kriminalističke obrade.

Također u Tuzli, 2. i 3. marta policijski službenici PU Tuzla su u Tuzli izvršili legitimisanje i pretres jednogg lica, kod kojeg su pronašli manju količinu materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”, te pretres dva lica,  kada su kod jednog pronašli manju količinu materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis”.

Lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok je pronađena materija privremeno oduzeta radi vještačenja.

O navedenim događajima je obaviješten kantonalni tužilac, a polic. službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju istih.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.