„Fact Finding Mission“: Austrijske firme traže partnere u Tuzlanskom kantonu

by admin
| 12:20
0403_austria
  •  
  •  
  •  
  •  

Delegacija Trgovinskog odjela ambasade Austrije u Bosni i Hercegovini, inače predstavnici Privredne komore Austrije posjetili su danas Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona.

Ministar Željko Knežiček je gostima predstavio industrijske i ukupne privredne potencijale Tuzlanskog kantona, te pohvalio dosadašnja iskustva koja Tuzlanski kanton ima sa austrijskim investitorima.

Također, razgovaralo se i o teškoćama u poslovanju te o mogućoj saradnji privrednih subjekata iz Austrije i Tuzlanskog kantona.

Današnji sastanak bio je uvodni sastanak u „Fact Finding Mission“ za austrijske kompanije na području sjeveroistočne Bosne, u okviru čega će se austrijskim kompanijama od 13. do 15. marta prikazati privredni potencijal ove regije, za koju predstavnici ambasade i Komore smatraju da ima veliki razvojni potencijal u godinama koje nadolaze.

Za ovu priliku gosti iz Austrije su već obezbijedili priličan broj renomiranih privrednih subjekata. Riječ je o firmama “Buchinger Anlagen-Stahl. Tohrbau GmbH”, “Cafe+co International Holding GmbH”, “Containex Handles GmbH”, “DI Mulalic Ishak” “Dr Ing. Franz Bohm, Erzeugung chem. Produkte GmbH”, “Grawe”, “HYDAC – Hydraulik GmbH”, “KAMA Betonferrigteile GmbH”, “Leitner & Leitner”, “Pewag Austria GmbH”, “Lenze Antriebstechnik GmbH”, “STO GmbH”, “TERRA-MIX Bodenstablisierungs GmbH”, “TÜV AUSTRIA HOLDING AG” i “Woma GmbH”.


Za prvo veče u prostorijama Hotela Tuzla bit će organiziran Austria Business Club, a već 14. marta u saradnji sa Privrednom komorom Tuzlanskog kantona bit će organiziran Okrugli sto.

Po završetku Okruglog stola predstavnici Privredne komore Austrije su u okviru posjete Tuzlanskom kantonu panirali posjetiti nekoliko poslovnih zona, poduzetničke općine kao što su Gradačac i Gračanica, biće organizovana posjeta kompanijama “Xella BH”, Planimgo, TMD Ai i dr.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.