Hirurzi iz SAD i Španije u Tuzli: Nastavlja se realizacija projekta Edukativnog centra za ljekare

by admin
| 8:34
0203_hirurzi
  •  
  •  
  •  
  •  

Svjetski poznati dječiji hirurzi prof.dr Richard Azizkhan iz Cincinnatija (SAD) i Jose Boix Ochoa iz Barcelone (Španije) tokom ove sedmice ponovo su boravili u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Razlog i cilj ove posjete bili su razgovori o nastavku stručne saradnje između američkih i bosanskohercegovačkih medicinskih stručnjaka i realizacija projekta izgradnje Edukativnog centra za ljekare.

Osim toga, tokom održanih sastanaka, bilo je riječi i oko podrške i pomoći za projekat informatizacije zdravstvenog sistema u Tuzlanskom kantonu.

Podsjećanja radi prof. dr Richard Azizkhan, predsjednik je Svjetske organizacije udruženja dječijih hirurga i direktor  Dječije bolnice u Cincinnatiju, počasni građanin Tuzle i čest gost u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Saradnja JZU UKC Tuzla i Cincinnati childrens Hospital Medical centra  traje od 1996. godine i obuhvatala je niz različitih edukacijskih programa.


Edukativni centar namjenjen ne samo ljekarima Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i ovog područja nego i svim zdravstvenim profesionalcima iz šire regije bio bi mjesto razmjene stručnih znanja i iskustava, te centar za oraganizacije različitih kongresa i simpozija.

Ovakav pristup otvorio bi mogućnosti za razvoj kako dječije hirurgije, tako i svih drugih medicinskih grana.

Gostima i predstavnicima UKC Tuzla, upriličen je i prijem u Općini Tuzla.

(Tuzlainfo/UKC Tuzla)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.