Klinika za dječije bolesti UKC Tuzla: Klijenti ProCredit banke donirali perfuzor

by admin
| 10:10
0103_donacija
  •  
  •  
  •  
  •  

Sredstvima prikupljenim od klijenata kontinuiranim aktivnostima koje se provode u ProCredit Banci doo Sarajevo, Filijala u Tuzli kupljen je perfuzor za Kliniku za dječije bolesti.

Naime, već određeni vremenski period u u ovoj banci odvija se aktivnost prikupljanja doniranih sredstava namjenski planiranih za nabavku neophodne opreme na Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla.

Kako je prilikom prijema donacije, danas, istakla načelnica Klinike za dječije bolesti, prof.dr. Fahrija Skokić, radi se o aparatu vrijednosti oko 2.000 KM kao i o vrlo značajnom aparatu koji obezbjeđuje kvalitetniju primjenu terapije u pedijatrijskoj intenzivnoj njezi.

– Aparat koji smo preuzeli za nas je veoma značajan jer uz njegovu pomoć vršimo adekvatno doziranje lijekova koji se daju bolesnoj djeci u malim količinama, a poseban značaj ova aparat ima u zbrinjavanju prijevremeno rođene djece –  istakla je prof. Skokić, i podsjetila na statistiku koja kaže da se na 10-oro rođene djece, rađa jedno dijete prijevremeno, a da takva djeca zahtijevaju specifičan pristup i primjenu savremenih aparata.

Jedan takav aparat je i perfuzor koji je danas doniran Klinici za dječije bolesti. O značaju donacije govori i podatak da je za kvalitetno i adekvatno zbrinjavanje jednog prijevremeno rođenog djeteta potrebno 5 do 6 ovakvih aparata.

(TI/UKC Tuzla)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.