Posljedice nevremena u Tuzli: Blokiran saobraćaj, poplavljeni objekti, oštećena vozila… (VIDEO)

by admin
| 18:02

Nekoliko sati nakon snažnog nevremena koje je danas oko 17.30 h zahvatilo šire gradsko područje Tuzle, gradske službe su još uvijek na terenu gdje se evidentiraju i saniraju posljedice obilnih padavina praćenih jakim vjetrom i gradom.

U Operativnom centru Civilne zaštite Tuzla medijima su potvrdili da i nakon 20.00 sati još uvijek pristižu prijave građana.

Do sada je evedentiran veliki broj poplavljenih prostorija u stambenim objektima, kao i šteta na pokretnoj i nepokretnoj imovini.

Do oštećena krovova i poplava je došlo u objektima u ulicama Izeta Sarajlića, Srebreničkoj 74 u naselju Krojčica, Bogumilskoj 11 i 25. Evidentirana je poplava u podrumu u objektu u ulici Armije BiH, a na nekim saobraćajnicama se još uvijek nalazi polomljeno drveće, dok je i veći broj odvoda  na cestama još uvijek začepljen.

Zbog neveremena došlo je do nestanka električne energije u nekim naseljima u Tuzli, dok je zbog velike količine vode kod Panonskih jezera u potpunosti obustavljan saobraćaj na Sjevernoj saobraćajnici.

Također, prema prvim informacijama došlo je izlijevanja vode iz manjeg vodotoka u MZ Dobrnja.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Vezana vijest – Nevrijeme u Tuzli: Kiša i led uzrokovali velike štete (VIDEO)

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.