„Rotary Global Swimarathon 2013“: Tuzlaci ponovo obaraju Ginisov rekord!

by admin
| 14:18
2102_rotari
  •  
  •  
  •  
  •  

U subotu, 23. februara na bazenu Hotela „Tuzla” u Tuzli će se upriličiti obaranje Ginisovog rekorda u najmasovnijem plivačkom poduhvatu pod nazivom „Rotary Global Swimarathon 2013“ koji organizuje Rotary International.

Kao i 2012. godine, Rotary Club Tuzla ’99 i Rotaract Club Tuzla ’99 i ove godine uzimaju učešće, te ponovo organizuju ovu manifestaciju u našem gradu. Prošle godine je ovaj poduhvat prošao izuzetno dobro, te je Tuzla svojim učešćem, pod organizacijom Rotary i Rotaract Club-ova Tuzla ’99, ostvarila jako zapažen rezultat u svijetu što je i zabilježeno u oficijelnom izvještaju Rotary Internationala.

– Ove godine planiramo da ostvarimo još bolji rezultat i još veći broj učesnika, te na taj način potvrdimo naše značajno mjesto i doprinos u borbi protiv poliomijelitisa u svijetu saopšteno je iz Rotary Club-a Tuzla ’99 i Rotaract Cluba-a Tuzla ’99.

Manifestacija će početi u 13 h na bazenu Hotela „Tuzla” sa prijavom učesnika, koji će tokom dana plivati 50 m, nakon čega će dobiti certifikat o učešću.

Na kraju dana, Rotary i Rotaract Club-ovi Tuzla ’99 poslat će izvještaj prema Rotary International-u, gdje se sabira ukupan broj isplivanih kilometara tokom dana u cijelom svijetu, te utvrđuje da li je rekord oboren.


Čitav događaj će biti propraćen prigodnim zabavnim programom i dobrom muzikom, a učesnici će se moći poslužiti toplim napitcima.

Organizator je pozvao sve naše sugrađane da uzmu učešće u ovoj manifestaciji, te na taj način postanu dio globalne borbe protiv poliomijelitisa!D

Dodatne informacije se mogu pronaći na ovoj Facebook stranici.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.