Poziv za projekte za dobrobit Tuzle: Napravimo značajne promjene u zajednici

by admin
| 12:08
2002_ftz
  •  
  •  
  •  
  •  

Imate ideju kako unaprijediti uslove življenja u Tuzli i uključiti sugrađane u volonterske akcije?

Fondacija tuzlanske zajednice vas poziva da nam predložite svoje konkretne ideje i  uz našu finansijsku podršku napravite pozitivne promjene u Tuzli.

Programom podrške građanskim i školskim projektima želimo doprinijeti poboljšanju uslova življenja, podstaći građanski aktivizam, animirati građane, a posebno mlade da se uključe u razvoj zajednice i svojim akcijama doprinesu stvaranju kvalitetnijih uslova za život.

Poziv je otvoren tokom 2013. godine, a nezavisna Komisija razmatra primljene aplikacije četiri puta godišnje (mart, juni, septembar, decembar). Projekti koji pristignu do 28. februara 2013. godine bit će razmatrani na prvom sastanku Komisije za dodjelu grantova.

Aplicirat mogu nezavisne organizacije i udruženja, javne institucije i neformalne grupe građana. Podržavamo projekte iz različitih oblasti kao što su: akcije za uređenje javnih prostora i zelenih površina, očuvanje tradicija i kulture različitosti, zdrav način života i sportske aktivnosti, otvoreno obrazovanje i briga o najranjivijim stanovnicima Tuzle. Maksimalan iznos podrške je 1.000 KM.


Sa malo novca i dosta volje mogu se napraviti značajne promjene u zajednici.

U 2012. podržali smo 25 građanskih i školskih projekata u ukupnom iznosu od  19,848 KM. Doprinos samih korisnika grantova (finansijski i volonterski rad) je više nego dvostruk i procjenjuje se na 50,000 KM, a u aktivnosti uključeno je preko 600 aktivista. Analiza projekata koji su odobreni i završeni pokazuje da se građani najviše udružuju kako bi uredili javne prostore i površine.

Fondacija tuzlanske zajednice već punih deset godina podržava građansko učešće, osnaživanje i uključivanje mladih, neformalno obrazovanje, volonterizam i filantropiju.

Više informacija i aplikaciju za projekat možete dobiti na web stranici www.fondacijatz.org ,  direktno u kancelariji Fondacije tuzlanske zajednice u ulici Pozorišna br.13. ili putem telefona 035/362 830.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.